Mocht u interesse hebben in lezingen, incompanytrainingen, workshops of gastlessen, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.

Geaccrediteerd: KNGF, nascholing fysiotherapeuten. Nr. 5775. Beweegprogramma diabetes. “Sleutels voor effectieve begeleiding van gedragsverandering met de stappenreeks en persoonsgebonden factoren”.

Begindatum: 10-09-2008, einddatum 10-09-2011.

In de periode oktober-december 2011 is in samenwerking met De Ondernemende Huisarts (DOH) een project zelfmanagement bij chronische aandoeningen uitgevoerd. Er zijn twee plenaire bijeenkomsten geweest in het van Abbemuseum te Eindhoven, gevolgd door multidisciplinaire trainingen in de doen en blijven doen benadering op locatie in gezondheidscentra van DOH.

Algemene doelstelling
De module “doen en blijven doen, zelfmanagement met hulp van de stappenreeks de persoonsgebonden factoren” heeft als doel zorgprofessionals houvast te bieden bij het doelgericht, gedragsgericht voorlichten en begeleiden bij gedragsverandering van hun patiënten: toewerken naar empowerment en zelfmanagement.

Doelen:
De deelnemer:

 1. is geïnformeerd over de visie van de zorggroep DOH op zelfmanagement en de rol van zelfmanagement binnen de ketenzorg
 2. heeft inzicht in zelfmanagement en fasen van (gedrags)verandering
 3. kan het stappenmodel van gedragsverandering beschrijven inclusief de persoonsgebonden factoren
 4. kan in casuïstiek en gesprekssituaties de stappen en relevante factoren herkennen
 5. kan aangeven welke factoren spelen bij een stap en welke aanpak daarbij geschikt is.
 6. kan de rol van persoonsgebonden factoren bij zelfmanagement beschrijven beschrijven. Kan deze in casuïstiek en gesprekssituaties herkennen en de implicaties voor de patiënt bij zelfmanagement uitleggen.
 7. heeft geoefend in het toepassen van de stappenreeks en casuïstiek en gespreksfragmenten, rekening houdend met persoonsgebonden factoren
 8. kan aangeven welk effect de toepaste aanpak heeft.
 9. kan eigen leerpunten noemen met betrekking tot het toepassen van de stappenreeks en de persoonsgebonden factoren

Accreditaties:

 • Fysiotherapeuten bij de KNGF ID nummer: 9019. “Zelfmanagement Doen en blijven doen”. Accreditatie (14 punten) verleend tot tot 4 oktober 2014.
 • Nederlandse vereniging van Diëtisten (NVD), Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP), Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH), Nederlandse Vereniging voor Mondhygiënisten (NVM), Nederlandse Vereniging Medische Beeldvorming en Radiotherapie (NVMBR), Ergotherapie Nederland (EN) bij stADAP ID nummer: 103913. (15 punten). Accreditatie verleend tot 04-01-2012.
 • Psychologen bij Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) onder ID nummer: 103913. DOH Zelfmanagementscholing: Doen en blijven doen. (12 punten) Accreditatie verleend tot 04-12-2012
 • Huisartsen geaccrediteerd bij stichting Kwaliteit en ontwikkeling
  Huisartsenzorg (KOH)